Wildplukken
Plant, dier en mens, allemaal verbonden en verweven met elkaar.
We zijn de aloude kennis over planten over de eeuwen heen een beetje kwijt geraakt.
Mijn grootmoeder was voor mij een verborgen heksje met een hart van goud.
Ze at meerdere keren per week brandnetelsoep, at al haar groenten vanuit de lochting zoals ze dat heette en zette steevast wildpluk op haar menu zonder ook maar te beseffen dat dit heel bijzonder was.
Ik vond het heerlijk om haar brandnetels te zien plukken met de blote hand en tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet 100% wat de truc was, na al mijn pogingen slaag ik er nog steeds niet in.
Maar goed, ondertussen, nu ik ze niet meer naast mij heb besef ik wat voor waardevolle kennis dat ze bij zich droeg en wil ik dit graag verder verspreiden met de wereld.
Niet alleen vanuit een culinair standpunt maar ook vanuit het inzicht dat we er verdomd veel goede vitamines door binnen krijgen. En dat dit toch wel een basis is die we nu vervangen hebben door pilletjes omdat die niet meer standaard in onze voeding aanwezig is door monocultuur.
Ik breng jullie via wildplukwandelingen en kookworkshops in contact met diepere lagen van kennis omtrent wilde planten en ook mijn eigen ervaring hiermee geef ik graag mee.
Zo wil ik jullie inspireren om niet zomaar nog onbewust rond te lopen in een bos of in je tuin maar ook de waardevolle schatten te zien die de natuur te bieden heeft.
Inspiratie, het boek: ‘een vlecht van heilig gras’ van Robin Wall Kimmere en Lieve Galle uiteraard.